Banánové lívance
Na 2 - 3 porce budete potřebovat
- 2 banány
- 1 vejce
- ½ lžičky BIO prášku do pečiva bez fosfátů
- 5 lžic mouky (použila jsem celozrnnou pšeničnou)
- 50 ml mléka (klasické nebo rostlinné)
- Tuk na smažení ( máslo ghí nebo kokosový olej)
Postup
- Banány rozmixujte spolu s vejcem a mlékem a postupně vmíchejte mouku s práškem do pečiva.
- Hustotu směsi sami dolaďte podle situace. Záleží na velikosti banánů a na druhu mouky. Těsto musí být středně husté, zkrátka aby lívance i na pánvi držely na místě. Směs nechte chvíli odpočinout, aby mouka trochu nabobtnala.
- Na teflonové pánvi nebo lívanečníku smažte na troše tuku lívance z obou stran. Na 1 lívanec dávám 2 lžíce těsta.
Další recept na rychlé cookies budou mít možnost děti získat přímo v kroužku vařeni. Oba recepty jsem zařadila jako odlehčovací formu po Vánocích, děti se učí připravovat i zdravé recepty dle hesla: „Zdravě jíst a být fit".
Další aktuality

PF 2025

VÁNOČNÍ LADĚNÍ
Uspávání broučků se školní družinou
Halloween 2024
